Ко је, код нас Срба, елита ?!

Елита (Фото: Новости)

Често на нашим просторима, чујемо реч ЕЛИТА, која је из француског језика и означава људе: Који су одабрани, ма врхунски или најистакнутији у кругу људи, друштву или народу. И то по својим добрим делима и корисности, коју од њихових дела или памети народ и држава имају.


А реч ЕЛИТА, за коју сад знамо, какво значње има, понајћешће изговарају и јавно из медија, народу пласирају новинари или самозвани политички аналитичари. И то само са једном намером: Да од неких политичких људи – полуобразованих лажова, смутљиваца, лопова, преваранта, као и издајника народа и државе, али и њихових сарадника и разно – разних самопроглашених стручњака, нама, људима из србског народа, наметну лажне величине и ауторитете. Зашто.?!  Па да би нам у главе и душу,  улили страхопоштовање, према тим људима, и њиховим титулама, именима, као и функцијама, али и оном благу, које су они од народа опљачкали. А то значи, нема сумње у оно што ти људи раде и говоре, а поготово нема и не сме да буде критике тих људи, јер они су “ЕЛИТА”!

А елита се не критикује, јер то је, оно најбоље, највеће, ма најумније што неки народ или наш има?!? Е то је циљ и намера произвођача данашње србске елите, забрана критиковања, те, по њима србске елите, коју ми – Срби, данас немамо. А на нашу жалост, то ружно искуство забране – критиковања политичке банде и комунистичких злочинаца, имадосмо под Титом и његовим поданицима, саучесницима, “интелектуалцима, академицима и новинарима”!!! Те данас “знамо”, колико нас је та комунистичка “елита”, ја бих рекао банда, осакатила, уназадила и оштетила, и то на свим пољима. А тек колико су побили невиних Срба, то још нисмо дознали, а питање је, да ли ћемо то икада открити и дознати.?!

Али, да ипак пређем на оно, ради чега се и пођох бавити овом подвалом, око наше, данашње србске елите. А које, па те србске елите, а то озбиљно и одговорно тврдим, нема. Да добро сте прочитали, Србске елите, данас, једноставно нема. Али зато имамо ЕЛИТНУ ПОЛИТИЧКУ БАНДУ и ЊЕНЕ САРАДНИКЕ И ПОКЛОНИКЕ из полиције, тужилаштва и судова, школства и здравства, као и из привреде! И тој: Елитној банди, многи дупелисци и поданици  се клањају, називајући их Србском Елитом, а што она није, нити може бити.

Али ЕЛИТУ, и то ону праву, а нашу Србску, чине: Тесла, Пупин, Миланковић, наш СЕЉАК, домачин и хранитељ, извор живота, борац и творац наше нације и државе, Милунка Савић, Милева Марић, Исидора Секулић, Десанка Максимовић, ЗМАЈ, Дучић, Нушић, В. П. – ДИС,  те војводе Мишић, Путник, и други часни војници отаџбине, као и хероји Кнез Лазар, Обилић, Синђелић, мајор Тепић, али и Свети Сава, Николај Велимировић, Патријарх Павле, Петар Кочић, Давид Штрбац, Филип Вишњић, Милић Од Мачве, Паја Јовановић, Мокрањац, Вук Караџић, Сава Мркаљ, Васа Пелагић, РУДОЛФ АРХИБАЛД РАЈС, Достојевски, као и безбројни Руси, који су нас просвечивали, образовали, али и гинули за нас, нашу слободу и Србску државу. Као и још безбројни, а упокојени србски хероји и великани из Србскога нам  Рода.

А  хвала Богу и данас имамо једног од највећих међу нама србима, а то је: Новак Ђоковић! Али пошто се кода нас Срба, безброј ставри дешава наопачке, тако нам се деси и то, да смо многи, да многи од нас, заборавили на наше праве великане и СРБСКУ ЕЛИТУ, ма и светску. И уместо да нам ти прави великани, буду стални путоказ и узори у нашем животу и раду, али и циљу којем идемо. Ми данас имамо плаћене лажове, који нам желе наметнути, разне лопове, турбо – фолк певаљке и певаче никоговиће, као и разне криминалце, наказе и спонзоруше, а поготово преваранте, неспособњаковиће и незаналице, ма тешке штеточине и политичке издајнике народа и државе и то ни мање , ни више, него за нашу нову, србску елиту!  А што је по мени, силовање истине, стварности, живота, историје и нашег постојања, као и нашег разума, памети, знања и логичног размишљања. А све то се дешава, само из једног разлога, да се одбаце праве вредности и људске величине, као и прави и велики Срби, али и њихова добра и корисна дела, која они народу поклонише. А онда, да у замену за наше стварне великане, па то нам поручују разно-разни скоројевићи, вуцибатине и то као гласноговорници, својих шефовима, да прихватимо њихове шефове, ту опасну и штетну пљачкарошку, прозападну банду и то ни мање, а ни више, него за своју србску елиту!

А елита нас Срба, већ сам објаснио ко су и по чему, неко може да буде великан свога народа, па тако и нас Срба. Е, зато при крају овога текста, морам да поставим питање: Па имамо ли ми – Срби, данас, нашу србску елиту.?!  На нашу општу жалост, ми ту србску елиту, данас немамо! Сем неколицне умних и великих људи, чија је бројка, дело, као и њихов глас, тотално занемарљив! Тако да ни ја, као ни народ, не знам, колико их данас, међу нама има, јер им нико не даје јавни – медијски простор, да се народу представе.  Али зато имамо безброј, ових елитних бандита, а који нам се од плаћених и празноглавих лажова и гласноговорника и то без икаквог срама и стида и то свакодневно и дрско,  препоручују, као нова србска Елиту.?!

Те из тих разлога, тим гласноговорницима и плаћеницима, а који се појављују на медијима и причају нам о србској елити, морам јавно поручити. Олошу, узалудан вам је посао, јер стварност и истина почесто знају да буду горке. А ово о чему пишем и сведочим и јесте истина и то она горка, из простог разлога, зато, што се:“ Од гована, пита не прави“!!! Као што никада неће ни моћи. Па ни од ваших лажи и лажне елите, која то не може, а нити ће икада за Србе то бити. Само изгледа, да вас тој истини, гњиде и плаћеници, нико и никада, није ништа научио.  А нити вам објаснио, да ипак, србски народ иако је заплашен, опљачкан, издан и понижен, а поготово залуђен и то од ваше бандитске елите, веома добро зна, ко су наши великани. Јер наш србски народ уопште није глуп, а нити толико необразован, како ви и ваши бандитски шефови мислите.

А доказ за то, јесте и ово моје јавно размишљање и сведоћење о вашој подвали. Али и о истини, ко су, шта су и какви су србски великани, уствари, на француском језику ЕЛИТА!

А у коју никада и ни по чему, нико од ваших лажних „величина“ , неће моћи ући, нити ће икада бити србска елита. Јер немају, а нити ће икада да имају, било какво дело доброте, које би пред србски народ изнели. Е, зато ви, ову истину коју изнесох, ничим и никада, нећете моћи побити, јер вас ухватих у лажи, коју ево, на овакав начин и јавно разобличих.

Аутор: Србски песник за децу и одрасле, Милосав  Миле  Кнежевић.
Нирнберг, Њемачка, Март, 2017. године.
Извор: Восток

Подели...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on VKShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page
 • Исхс Ника

  Аман људи, па зар „ЧЕСТО ПУТА“???
  Па ако је „Восток“ и погрешио, зар „Магацину“ доликује да готово у самом наслову пренесе и напише „ЧЕСТО ПУТА“??????????
  Па срам вас било, бре!!!

  • SrpskiMagacin

   Поштовани,

   апсолутно сте у праву, и захваљујемо Вам се на указаном пропусту који ћемо захваљујући вам кориговати.

   Свако добро.

   • Исхс Ника

    :)