Отворено писмо Александру Вучићу: „Који је у ствари опис Вашег радног места?“

Поштовани председниче Владе Републике Србије,

Пишем Вам први пут у нади да ћете прочитати моје писмо. Нећу дуго да Вас давим, схватам да сте веома заузети, поред свог посла радите и посао који није Ваш, схватам да Вам никако не остаје слободног времена. Хтела сам, заправо, да Вас питам, шта је тачно Ваш посао?

Који је опис Вашег радног места? Мислим, ја знам, него да проверим да ли и Ви знате. У том смислу, хтела бих и да Вас питам, и за шта сте све квалификовани? Да ли сте и спасилац? Имате неки курс, нешто? Мислим, схватам ја да је свако од нас помало спасилац, и све је то лепо, свако ради оно што може, али зар Ви лично не бисте били кориснији друштву ако бисте радили баш само и искључиво свој посао?

vucic nevremeСећам се зимус, неким хеликоптером сте ишли по неко завејано дете. Као да нема ко то да ради, него морате баш Ви. Капирам да је то спасавање, у комбинацији са Вама, још већа компликација него без Вас у том хеликоптеру. Само размишљам наглас: Када бих сада ја, неквалификована и физички и ментално неспремна на акцију спасавања кренула са комплексом Супермена да „спасавам“, требало би и мени да се обезбеди тим квалификованих спасилаца, да спасавају мене.

Супер је то за фејсбук, оно, имате слике на којима сте суперхерој, али реално, зар не би било корисније да се, из своје фотеље, постарате да прави спасиоци добију тринаесту плату, или, не знам, нову механизацију? Капирате да је због Вас неки прави спасилац остао без дневнице? Зовете добровољце, то капирам, овај народ се још од Титовог времена жестоко прима на те радне акције и чуда и глупости. И шта је било – хиљаде добровољаца се, орни и чили, сјатили у тај несрећни Шабац, да би тамо затекли комплетно расуло. Нема лопата, нема џакова, нема песка…

vucic obrenovacДобри људи, прави Срби, греју ми срце овог тренутка, са свом својом добром вољом, оставили своје породице и своје домове и обавезе и стајали у блату и цвокотали на киши целу ноћ, нико их чак није ни сликао, немамо ни имена ни презимена, а сваки од њих је народни херој на дан. Могли су да остану код куће и да фесјбуше целу ноћ, на сувом. И шта су урадили? Добри људи се намучили а посао остао неурађен. Е, видите, ТО је био Ваш посао. Да организујете тимове стручњака који ће организовати локалне органе власти, који ће даље организовати добровољце.

Да организујете оне који треба да обезбеде лопате, смештај, храну, евакуацију, џакове и тај песак. Ваш посао није да лично вадите једно по једно дете из бујице. То је траћење Вашег образовања, Ваше позиције, Вашег ауторитета и Ваше енергије и времена. О рејтингу да не причамо. Ја Вас тренутно видим као једног комплексаша који је у стању да ради на штету општег добра не би ли код неке кратковиде раје добио пар поена, и ваљда, нахранио свој его, шта ли. Мислим да нисте свесни позиције на којој сте, и коју одговорност та позиција носи. Ви нисте лик који треба да крвари на првој линији фронта, Ви сте лик који треба да се постара да нико не крвари на првој линији фронта. За то што Ви идете па „крварите“ , нико паметан Вам неће рећи „хвала“, јер није Ваш посао.

Ви сте лик који треба да обезбеди плате и пензије на време. Ви сте чиновник. Ћата. Ваше су цифре и бројке, закони, уредбе и параграфи. Ваше је да се придржавате правила, поштујете ланац команде, Ваше је да на кључна места поставите способне људе који такође знају шта је ланац команде и шта је чији посао.

vucic obrenovac 3Немојте ми рећи да квалитетних и поштених људи нема, него нису Вам фамилија, знам, незгодно. Ваш посао је да се затворите у онај Ваш кабинет и моментално измозгате како да нас ишчупате из кризе која нам тек предстоји. Оне кризе која ће нас све саставити тек за месец-два, када нам пијаце буду празне јер нам је поплава уништила усеве, оне кризе где увозимо храну, онај парадајз из Кине или ко зна одакле, који изгледа као фотошопиран, а има укус као ротквице, чак ни не мирише као парадајз.

Праве кризе, у којој се поштен човек окреће криминалу не би ли прехранио породицу. Није Ваш посао да вадите децу из бујице. Ваш посао је да окупите тимове економиста, агронома, стручњака (пун биро, не бисте веровали колико квалификованих паметних људи), да Вам помогну, они то знају, то је њихов посао. Ваш посао је да обезбедите средства да се људима који су сада изгубили све подигну куће, обезбеде плаћена радна места, да им се животи врате у нормалу што пре. Бринем се да нећете стићи, од бављења туђим послом.

Ваш посао је да у наредном периоду не скоче цене хране, које реално, неће бити. Усеви уништени, читави градови потопљени. Ваш посао је да ухватите за мошнице гувернера Народне Банке и да му не дозволите да дестабилизује валуту.

BRATISLAV GASIC, ALEKSANDAR VUCICВаш посао је да подигнете економију на ноге, да покренете и надгледате обнову инфрастуктуре. Да обезбедите средства за улагање у земљу која ни пре овога није била у добром. Ако је двоје деце битније од целе нације, и небројено много деце која су већ, и тек ће, страдати услед Вашег немара и погрешно усмереног труда, онда Ви дефинитивно нисте на послу који је адекватан за Вас. Дивно је бити спасилац, нема ту никакве срамоте. Али како би Вама било када би Вама спасиоци улетели у кабинет и почели црвеном хемијском да преправљају Ваша акта, кроје политику и економију? Шта бисте им рекли? „Господо, нисте квалификовани, радите свој посао!“

Мислим, сигурно нисам прва која Вам ово каже.

Надам се да нисам прва. Надам се да се нисте окружили тапкачима по рамену који Вам на сваку идеју, ма колико била лоша, дувају у фанфаре и шлихтарски се смешкају „Браво краљу“. И немојте погрешно да ме схватите, ја сам поприлично аполитична особа, нећу уопште да се бавим Вашим политичким супарницима или Вашим одлукама, то сада није битно, није тема. Само се бринем да, просто, нећете стићи да радите свој посао, а имате дивну прилику да се бавите баш тиме, мислим, то сте хтели, зар не?

Кандидовали сте се и све, прошли, сигурна сам, огроман стрес и око избора и целе те перипетије, направили и непријатеље и супарнике. Имали бисте много мање стреса и главобоље да сте спасилац. Србија је ок, свако чудо за три дана, мало смо имали циклон, претећи ћемо ми и то, нисмо толико слабашни, и на кишу неотпорни. Неће нас киша и једна тродневна поплава убити.

Vucic foto Beta

Убиће нас оно после поплаве. Ево да се кладимо да већ за недељу дана у медијима неће бити ни речи о људима који су остали без домова? Е, они су Ваш посао, тим пре што нису у медијима. Је*али Вас медији.

Уз сво дужно поштовање,

Исидора Димић

Извор: Васељенска

Подели...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on VKShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page
 • После дужег времена, један чланак за уживање и поштовање. Оштар али аргументован, бескомпромисан али неувредљив; чак и у оном делу када говори о личним комплексима малог вука аутор звучи аналитички а не острашћено реваншистички. И – опет после дужег времена – писмен је!

  • huh

   Mislim da je devojka sa Filoloskog :)

  • Анонимни

   Mislim da je ova kritika potpuno na mestu a imam i utisa da nije zlonamerna,jedino zameram autoru na primedbi da guvernera treba uhvatiti za mošnice,pitam se kako

  • Drago mi je da se ceni dobra volja ljudi koji su isli da pomažu. Moja dva sina i ja smo bili u Šapcu, lopatali, nosili džakove i vratili se crknuti, ali zadovoljni. Doduše ni mi nismo osposobljeni za taj posao, a imali smo mnogo pametnijeg, važnijeg i dohodovnijeg posla, ali smo ipak ostali i radili i kao rezultat toga pomogli da se Šabac spase.
   Ćitajući Vaš tekst, zaključio sam da nemate pojma o čemu pišete. Kombinujete razne priče i izvodite svoj zaključak (koji je bolje da ste zadrzali za sebe).
   Primera radi, ako je sve bilo tako neorganizovano (kako Vi tvrdite), kako smo onda uspeli da za jednu noć uradimo to što smo uradili?
   Vi ste za to vreme sedeli u toplom i razmišljali kako da sebe proklamujete pišući otvorena pisma. Zamerate drugima to što i sami radite. Da li ste vi nekom novinaru sada oduzeli posao ili to planirate?
   Uvodni deo ste vrlo obzirno započeli sa „Neću dugo da vas davim“, da bi potom napisali čitav elaborat. Lečite li Vi kakve komplekse? Pokušavate li da privučete nečiju pažnju?
   Pretpostavljam da niste isli u vojsku, a to opravdava to što ne znate ništa o strategiji i motivaciji ljudi. Kroz istoriju se pokazalo koliko je važno da lider, general ili komandir svojim primerom pokažu narodu i da isti povedu za sobom.
   Mislim da nije moralno osuđivati bilo čiju dobru volju i požrtvovanost (pa makar to bio i premijer), makar to radio iz (po Vama) pogrešnih motiva. Bolje da ste Vi svoje vreme kalitetnije i humanije iskoristili i pomogli nekome. Naš narod lepo kaže, „Posle rata, svi su generali“!
   Takođe mislim da pišući ovakve tekstove, dajete alibi sebi i drugima, da iz „revolta“ prema vlasti ne radite ništa (osim što kritikujete).
   Verovatno ste čuli za izreku: „Sačuvaj me bože onoga što ne zna, a misli da zna“!!! Prepoznajete li se u tome?
   Eto toliko od jednog oca, koji je svoju dacu vaspitavao da žive od svog rada i da pomažu drugima.

   Djordje Živanović

   • Анонимни

    Nikada ne ostavljam komentara na fb ali ovoga puta nisam mogao da izdrzim. Apsulutno se slazem sa gospodinom Živanovićem, gospodja je definitivno pogubila moralni kompas i nema pojma zasto je gospodin Vučić to uradio. Ako voz nema dobru lokomotivu ne moze ni da se krece naprijed. Kad je da se kritikuje tu smo svi junaci a kad treba da se zasucu rukavi,odjednom ih je mnogo manje. Za mene su svi junaci koji su bili na prvoj liniji fronta,to je pravo junastvo. Svaka im cast.

   • Анонимни

    Lepo si objasnio dotičnoj osobi, svaka cast za Vučića

    i jedna lepa izreka Narodu nikad nemoyes ugoditi, pogotovu ovakvim kao sto pisu ove tekstove.

    ako gledamo iskreno makar se Vučić zimus smrzao i sada namokrio zarazliku od mene, koji sam to posmatrao preko tv. aki makar priztnajem da sam na neki način ispao p…

    Ali zato nedirajte ljude koji se trude ..

    Jos jednom Lepo si joj odovorio Djordje,..

   • E pa ako ste joj rekli G dine Zivanovicu.Sazluzila je ostriju osudu.

   • svaka cast na komentaru, postovani Gospodine DJordje! Vi ste svakako merodavniji, obzirom da ste bili na licu mesta. Hvala Vam sto ste umesto mene napisali sve ovo. Ne bih da ponavaljam Vase misli,dovoljno ste jasni. Veliki pozdrav!

   • Dušan

    Svaka čast gospodine Živanoviću! U potpunosti se slažem sa svim vašim stavovima i načinom posmatranja stvari! Da je bar malo više ljudi poput vas, gde bi nam bio kraj…

  • Zoran

   iz aviona se vidi da je autor clanka, zapravo veoma ostrascen. Naziva regularno izabranog predsednika vlade kompleksašem. Dakle, daleko smo od kulturnog i civilizovanog komentara u clanku. Predsednik Vlade je bio na terenu jer je to najbolji način da se postignu efekti, jer da je on sedeo u kabinetu i radio one stvari o kojima autor govori, na terenu bi bila katastrofa. Autor ne zna mnogo o srpskom mentalitetu. Srbi su ocekivali ovakvo postupanje premijera i ministara. U prilog tome govori i cinjenica kakav je bio odziv dobrovoljaca, koliko je pomoći prikupljeno. Niko ne strajkuje i nema bunta i nezadovoljstva građana. Premijer je uspeo sto nje niko u poslednjih 30 godina. Pokrenuo je naciju i zblizio otuđene i na koncu, postigao efekte. Spasen je Šabac, Beograd, Obrenovac… Probajte da se suzdrzite od potrebe da na sve gledate crno… Nisam član niakakvih stranaka i političkih organizacija, ali radim puno i znam da sa našim narodom nema rezultata ako šefovi nisu na licu mesta. Izvinjavam se ako sam uvredio autora članka, nikako mi to nije bila namera.

   • Da mi je neko rekao da ce biti i ovakvh bolesnih komentara ,ja bih odmahnula glavom.Pa zar nije ocigledno da je ovo samo bolesna i nenormalna osoba mogla da napise,napise i ne trepne i jos ostane sva vazna da je pametna.Ej moja sirotice zar Te nije sramota sto si dok je premijer bo neprekidno na terenu tipkala po kompjuteru.Mene stariju zenu je sramota sto nisam nikako mogla da se prikljucim ,da pomognem ,a Ti prosipas pamet i delis savete sta treba da radi premijer.Slazem se sa komentarom ,gore navedenim od jedne osobe,da ovoliko nije uradjeno od strane vlasti za poslednjih 30 godina.I nije ,dokazali su svi kompletno da su zasluzili sto smo ih izabrali,da imamo i divnu omladinu koja je pritekla munjevito u pomoc.Hvala ,trebalo bi da kazes svima koji su pomogli onima kojima je bila potrebna pomoc.A umesto toga dajes savete sta treba da uradi premijer,kada treba ,koliko treba i tako redom.Pokrije se mokrom carapom i cuti.Hvala svima na nesebicnoj pomoci i zelim im sve najbolje sto se pozeleti moze,a i onima koji su izgubili domove da veruju u bolje sutra,jer pomocicemo im.

 • Анонимни

  No coment!

  • Pismo i pitanja su na pravom mestu svaka cast.Mislim da Vucic vise ometa rad spasilackih ekipa nego sto pomaze.

   • Nije on hteo…! Nagovorili ga ovi sa RTS,da obore gledanost farme!

  • mirjana

   Molim Vas da izbrisete mje ime i da napisete anonimus.hvala.

 • Obezbediti-znaci platiti, a iz prazne kace se ne moze vaditi zito, cini mi se da je trebalo tvojim ljubimcima iz prethodne vlasti da prvo postavis pitanje zasto je kaca prazna.

  • Goran

   Prethodna vlast je ista vlast… Dosta tog pozivanja na prethodne. Gledaj malo u budućnost, od prošlosti leba nema

  • Милан

   Мука ми је од претходне, садашње и будуће и било које власти, поделе на „цигане“ и „гробаре“, партизане и четнике, Обреновиће и Карађорђевиће, политиканства самозване „елите“ која је испливала из муља налик овом који остаје иза полаве, заједно са угинулим животињама…нама треба јединнство, избор правих и поштених, а изнад свега стручних људи, који мисле добро овој земљи, а када земља буде јака и буде у могућности да се народ њоме поноси, тада ће и народ бити задовољан. Народ смо ми, а ако желимо боље требају нам промене, а да би се догодиле промене треба да кренемо од промене нас самих! да прекинемо ЈЕДНОМ ЗА СВАГДА ДА КЕВЋЕМО ЈЕДНИ НА ДРУГЕ КАО БЕСНИ ПСИ!!! Ово је јако богата земља, са пуно ресурса, а и са пуно паметних и вредних људи…нама треба саборност!

 • Predrat

  У Шапцу је око 2000 активиста СНС-а у мајицама са обележјима странке дошло на испомоћ. Ок, али чему политизација људске несреће. Скотови…

  • Анонимни

   JESTE LI IH VIDELI U SAPCU ILI NA TELEVIZIJI?

   • ja licno video u sapcu. obelezene autobuse kako prolaze..

  • Dragan

   Koliko kostaju tih 2000 majci SNS sto su nosili aktivisti na nasipu,ko je to platio,Zar nije bilo pametnije da je kupljena hrana,pelene i sl,

  • Dragan

   Cudo nije na majci Vuciceva slika,pametnije da su kupljene namirnice i slicno a ne majce SNS

 • Pitanje za gospodju, da li ste vi bili da spasavate? Ja jesam a nemam kurs i nisam spasilac, mislite da nisam treba? Mislim da je covek samo dao primer kako treba a ne sto ce on konkretno puno da uradi i da se shvati vaznost situacije. Kakvo bedno pismo FUJ!

  • Najlakse je sedeti u kuci i pisati pisma.Gde ste Vi gospodjo bili za vreme spasavanja?!U toplom domu,naravno.Sram bilo Vas i vaseg pisma.Sta ste Vi korisno ucinili za ovo drustvo pa dajete sebi pravo da ovako pisete?Ucinite nesto za Srbiju bolje od Vucica i budite sigurni da imate moje postovanje,ali pre toga molim Vas ucutite jer trenutno niste kadri za bilo sta drugo sem za pisanje „glupih“pisama.

   • Suncica

    Podrzavam komentare Jelke i Milana. Uvek se javljaju dokoni ljudi koji nemaju pametnija posla. Da ona nesto pametno i korisno radi za ovu zemlju kao npr Vucic,ne bi imala vremena za ovo bedno pismo.

 • Eva

  Pitanje postavljeno gospodinu predsedniku vlade je sasvim na mestu,jer on uopste ne radi svoj posao.Medjutim,posto se Tomo nigde ne pojavljuje,moguce je da je mali Aca operativac,a Tomica Mislilac,pa sad on ..tamo negde duma kako i kada ce sanirati posledice poplava…Ako je ovo elektronski tekst,onda predlazem d a se poslednji pasus izbrise,jer ipak ima zrtava.

 • andjelina

  SLAŽEM SE SA ISIDOROM U SVEMU.HVALA BOGU DA SE NEKO SETIO DA MU KAŽE ŠTA MU JE RADITI.ALI NAJGORE JE TO ŠTO GA TO NECE NI DOTACI

 • Aleksandar

  Super je ovaj tekst, ono, mislim slazem se sa njim i kapiram sve to. Samo mislim da treba da je napisan na jednom visem nivou, akademskim zvanicnim jezikom. Nije ovo vukajlija.com pa da se koristi ovakav zargonski „ulicarski“ recnik. Prvo mislim, ispada veoma neozbiljno, a obraca se predsedniku vlade jedne zemlje, drugo, ponizava i podcenjuje kulturu jednog naroda. Zato mislim da nije upucen doticnom, nego radi senzacije ovog teksta upucen mladim ljudima koji razmisljaju slicno kao ona. Ja razumem i svi smo mi ogorceni ali ovako napisan tekst ispada vrlo licemeran i neozbiljan!

  • ja

   ona je morala sve ovo da napise prostim jezikom jer inace je ne bi razumeli. kao sto i sami vidimo ima ih u vladi mnogo ne kvalifikovanih i polupismenih. pocevsi od predsednika drzave koji je pet dana ucio tekst verovatno. a i da bi oni koji je napadaju razumeli jer iz prilozenog se vidi da ni prosto prosirenu recenicu ne znaju da napisu…

 • Cista glupost

 • Milos

  e moja zeno…kako je tebi dosadno kada imas toliko vremena da pises budalastine. Nisam clan ni simpatizer nijedne stranke, ali hvala Vucicu o ostatku njegovog tima, policiji, vojsci, volonterima…itd….spaseni su moji rodjaci i mnogo prijatelja..Ja sam iz Obrenovca, sela iz Obrenovca i malo sam vise upoznat satuacijom nego dosta ljudi koji samo citaju i lupetaju gluposti……Meni su kupili svi oni..Pogledajte u regionu koliko druge drzave zale sto nemaju Vucica da se toliko muci i trudi oko naroda…Jos jednom, hvala ti do nebesa!

  • ceca

   Lepo ste rekli..dosadno joj bilo…da je negde umocila makar nokte na nogama dok je spasavala ljude ne bi imala vremena ni za jednu rec a kamoli za ovoliko pismo..Da je Vucic ostao u fotelji i to joj ne bi valjalo..i njoj i slicnima njoj..jer oni gledaju ovo iz fotelje..Kad ima ovoliko zamerki da Vucic ne zna sta mu je u opisu posla, sta uradi ona u ovoj situaciji i bas me zanima da li ce ona da pomogne u resavanju svih nasih problema posle ovih „tri dana poplave“ kad ovako sve zna…

   • Darko

    Vidim Ceco ti si ih umocila pa si imala vremena ovde da pises i citas po internetu.

  • Lena

   Slazem se u potpunosti s Vama! Vucic se bori da pomogne sto vise moze i gde gos moze… a oni su svi nezahvalni i bezobrazni. Da se sedeo u fotelji kako ona kaze ni tada nebi bili zadovoljni.. onda bi govorili kako ga nije briga za narod i kako sedi na suvom dok se drugi muce i bore protiv poplave.
   VELIKO HVALA ALEKSANDRU VUCICU! Da je vise takvih u Srbiji gde bi nam bio kraj!

 • Анонимни

  Isidora, zaboravila si veoma bitnu stavku, kad si se vec dotakla administracije i velikog broja fakultetski obrazovanih(strucnjih ljudi)koji cekaju posao na birou…Prvo i prvo se treba resiti velikog broja besposlicara koji rade u javnom sektoru i razoraznih agencija koji dobijaju nimalo zanemarljive platice a sve o nasoj grbaci(koji RADIMO za 15-20 hiljada mesecno-ah da, izvinjavam se, pa republicki prosek je oko 37 hiljada ako se ne varam), pa tek onda bi, verovatno, bilo slobdnih mesta za adekvatne obrazovane ljude da RADE svoj posao.E, to bi trebao Uvazeni prvo da resava sa VELIKOM metlom, ako je uopste sposoban za tako nesto.Ne bih da bacim senku na katastrofu koje su izazvale poplave, tim ljudima trebamo pomoci koliko god mozemo a verovatno da vecina nas moze i mnogo vise(I MORA)sem jedne porukice na 1003 i kese garderobe, ali jednostavno sam morao to da spomenem kad je vec tema otvorena, izvinjavam se ostalim citaocima ako je odgovor malo van teme (da ne kazem off topic)

 • ma koje bravo…svaka cast…ovan vucic dosadi i bogu i narodu. osim amfilohiju budaletini…
  bilo bi lepo da on ovo procita
  sanira ove posledice i podnese ostavku…smatram politicare krivima za ovu tugu i uzas.kasno pale te prazne glave

 • dejan

  Da mi znamo sta hocemo to bi tad tek bilo super. Prvo kazete ovaj Vucic se samo slika i snima bolje da nesto radi. Onda pitate gde je Toma gde je Velja taj bajni ministar. I onda cujes tamo u nekim vestima da je Toma isto tako pomagao oko zastite samo ga televizija nije snimala a takodje i Veljo daje izjavu da je obilazio ta poplavljena mesta. Znaci po njihovim izjavama i oni su tamo negde bili i pomagali koliko je to istina boga pitaj. I sta sad kad se snimaju oni su manekeni a kad se nesnimaju oni nerade nista bas me zanima sta bi pricali da je vucic bio tamo i pomagao a da se nije snimao. Onda bi pricali on sedi kuci i zeza se.

 • dunja

  pod 1. nemojte da osudjujete gospodju sa komentarima ‘da je bar jedan nokat umocila..’ i slicnim -ne znate sta je ta zena radila/uradila i kakav je njen zivot. mozda je ista ta zena pobegla iz svoje kuce kako bi spasila zivu glavu, mozda je ostala bez icega, bez clana porodice. mozda je dano.nocno u nekom prihvatilistu. mozda.. ne znate i nemate prava da osudjujete
  pod 2. sve napisane reci su apsolutno na mestu, a vi simpatizeri gospodina vucica ako ovo vidite kao atak na vas onda pogledajte malo dalje od ociju i 10 spojenih prstiju
  licno nisam simpatizer nijedne stranke, isto tako nisam ni protiv, gde se ubraja i gospodin vucic,, ali imam oci i dovoljno inteligencije da vidim kada nesto nije uredu i kada se nesto radi ‘na silu’ samo da bi se ‘prikupila masa’
  isto tako su banalni komentari ‘ovo nije vukajlija, pa da se koristi ‘ulicarski’ recnik’ -gospodja je sasvim normalno i ljudski pisala, pa i koristeci neke prostije reci,, zar moras da koristis vujakliju i strucne reci kako bi izrazio svoje nezadovoljstvo, pa makar i u pismu za nekog ‘na visem nivou’ -ne brinite, razumeju jezik ‘nas prosecnih smrtnika’
  a sto se tice ‘pljuvanja’ kako je zeni dosadno kad je imala vremena sve to da napise -cekaj, vas komentar se sam napisao,, vreme koje ste potrosili da procitate njen text je.. iz nekog paralelnog univerzuma i ne racuna se u nasem.. ??
  treba da vas je sramota svake reci osude koju ste napisali

 • Вера

  Госпођо,
  још је краљ Чарлс II, заједно са суграђанима, гасио велики пожар који је, за његове владавине, сравнио Лондон са земљом. Сложићете се да то свакако није ни краљев ни краљевски посао. Чему ово ваше писмо? И оно ће бити заборављено као и Ви, јер се и сами бавите оним што Вас се не тиче.
  Сматрате ли се бољим од Вучића? Нема разлога за то.

  • Milica

   A ko obavlja njegov posao, da li nam mozete rasvetliti situaciju? Ili ne mora ni da imamo predsednika vlade onda kad je vanredna situacija u zemlji?

  • branko

   Bravo Vera. Tacka.

 • Dragan

  Svaka cast devojko. Treba pisati jos ovakvih tekstova svaki dan dok god ovaj covek drzi otvorene sednice, prekoreva kolege za neobavljanje duznosti, preti isecanjima ruku za kradju (iako to i zasluzuju to koji to rade ali ta metafora u 21 veku, premijera zemlje koja tezi nekoj EU ne stoji).
  Vidim po nekim komentarima onih kojima je Vucic idol, da ih te reci bole ali morace uskoro da shvate gorku istinu da se radi o jednom karijeristi koji je u gradjenje svoje karijere posao bez ikakvog radnog iskustva, bez i jednog dana rada u nekoj firmi, bez ikakvih rezultata u radnog biografiji. Uz to, pre samo godinu ili dve sva svoja politicka ubedjenja preko noci je presvukao kao gace drugim ubedjenjima dijametralno drugacijim. Kakva je ovo zemlja Srbija kada takvi predstavljaju najbolje medju nama?

 • Saša

  Nravno, trebalo bi postaviti još jedno pitanje. Zašto niko iz vlasti nije okupio silne uživaoce socijalne pomoći (od kojih se juče nije moglo probiti do poštanskih šaltera) da malo tovare džakove sa peskom i pomognu napaćenim i unesrećenim ljudima? A Isidori svaka čast na tekstu.

 • Анонимни

  Jel neko zamislio Jorgovanku Tabakovic kako je Vucic hvata za mosnice

 • anonimna

  Vucic kralj !

 • nisam cuo za vecu glupost od ovog pisma.tesko devojci za takvom pamecu.

 • svasta

  boze devojko koji si ti kreten bolje idi pomozi narodu nego sto gubis vreme na ove gluposti

  • Milica

   Devojka iznosi svoj stav, na sta ima puno pravo. Mislim da i Vi upravo to radite kritikujuci je. Iznesite slobodno svoje detaljno misljenje je komentar „Ti si kreten“ nema tezinu. Ona je mnogo vise uradila od Vas! Da li iko zna da kaze ko obavlja funkciju predsednika vlade dok onaj ko treba nosi pakete sa vodom i slika se za dnevne novine!

 • prvi put u srpskoj istoriji imate postenog covjek na vlasti,covjeka koga ne interesuje licno bogacenje,covjek koji hoce samo da Srbiji bolje bude,da narod bolje zivi,koji se razapeo kao Isus da bi stigao na sve strane da bi narodu bilo bolje.Pa sta ako negdije i pogresi,ko radi taj i gresi,ali i kad pogresi znajte da je htio naj bolje za svoj narod.Ali takvi smo mi ljudi,niko nam ne valja,htje li bi preko noci da nam se svi zivotni problemi rijese.zao mi je takvih ljudi koji sijede samo za racunarom i ogovaraju ljude koji rade i pokusavaju nesto da naprave.Zapamtite Vucica je sam Bog poslao da spasi Srbiju,ako necete da mu pomognete u tome,ne pokusavajte tim besmilenim pismom da ga sprecavate i provocirate.

  • Sramota da ovakvi ljudi postoje..

   • Predrag

    Vala baš!

  • Ivana

   Znaci citam ove komentare i ne verujem koliko ovde bolesnih mozgova ima kao ovaj Predrag npr. Ovoj devojci/zeni SVAKA CAST. SVAKA REC JOJ SE POZLATILA… izuzetno pametna osoba koja uvidja gde zivi i u kakvom okruzenju boravi. Jedino je i mogla „ulicni“ jezik da upotrebi jer jedino takav ova nasa „vlada“ razume..Da li ste nekad gledali sednicu u skupstini kada svi kvazo obrazovani politicari uzgred i Vucic psuju mater, hrane govnima itd da ne govorim sta sve…haha kakav akademski jezik… Lepo je zena sve napisala.. Vise se bre Vucic slikao po novinama nego Pamela u casopisima…sta vam je … Gde vi ziviti i branite tog OLOSA koji Nas je i Vas koji ga branite pokrao pa nemate sta da jedete sad…Oni koji ga brane su ocigledno dobili neku skljaku od njega pa ga zato i hvale… Sramota..Verujem da ce uzeti od ovih donacija pare i sebi staviti u dzep i otici na Maldive i sagraditi kucu, jadni ovi ljudi dinar od toga nece videti…Od svih vas koji ga branite i jesmo ovde gde jesmo..Klosari..ALi dzaba vasih bolesnih mozgova je previse pa mi malo inteligentniji ne mozemo da se istaknemo nego nam jedino preostaje da pobegnemo odavde is Srbije..Preplavili ste Srbiju vasim debilizmom. ..Vucic smesan je

  • Vučiću, mani se komentarisanja, i idi radi svoj posao!.
   Ili jos bolje: daj ostavku!

 • moje ime je SLADJANA I MISLIM DA S—— SVI VI KOJI KAZETE DA TREBA DA RADIMO SVOJ POSAO PRESTANITE DA SE STRANACKI ULIZUJETE

 • Анонимни

  Vi indijanci sto govorite lose o ovom tekstu,jasno se vidi da se jedni od onih koje je navela u tekstu a to su SLIHTARE, Lepo je rekla da covek treba da razmislja sta sad sa ljudima a ne da ih on vadi. Jasno je da drzava sad prati i sta se pise na statusima i namerno svaki pametan komentar demantuju i pljuju jer ugrozavaju njegovu a i vase pozicije. Jer ste vi jedni od onih koji su mu familija ili neko ko je preko stranke dobio poziciju. Da ste vi izgubili sve to pitao bih vas dali bi tako pljuvali ovaj tekst,mozda i nebi jer bi vam stranka pomogla a sta da radite kad nisu svi u stranci jel da ? Ajde sada produzite dalje i nemojte vi indijanci da odgovarate na ova pitanja jer je pismo za Vucica a ne za vas.

 • Predrag

  Ако ћемо да одређујемо по овом писму шта ко треба да ради и шта је чији посао, испада да сви добри људи који хоће да помогну и који сами организују акције за помоћ не раде свој посао („јер нису квалификовани за то“) и да губе време, а самим тим постају не ефикасни. Лично мислим да људи у власти морају да посете лице места и да сами виде колика је озбиљност ситуације. Нису се они све време бавили спасавањем. Ово је сада главни проблем и мислим да је ово писмо злонамерно. Ауторка није имала паметнија посла.

  • ja

   pa nisu se bavili spasavanjem izvukao je jedno dete za kamere. i naravno da dobrovoljcima to nije posao. posao je vojiske. ali ministar odbrane je keramicar koji je u „rekordnom“ roku od samo godiunu dana zavrsio ekonomski fakultet u 40 godina i postao ministrar (ovo slobodno mozes i da proveris). on je trebao da odbrani a ne da broji zrtve. ministar za vanredne situacije Velja Ilic, svaki komantar je suvisan persona govori sama za sebe. i bavili su se iskljucivo slikanjem posto o svom poslu ne znaju apsolutno nista,

 • Bog neka pomogne svima a Vucicev izbor je da pomogne sa nesta zbivanja ne go iz fotelje….Pustite sad politiku vec pomislite na bracu i sestre koji sada negde spavaju bez jastuka i pokriveni samo tankim cebetom,mozda bez carapa…Neko vise nema oca,majku,brata,sestru,sina,kcerku,ostavite to za neku drugu priliku…Sram vas bilo sto uopste koristite ovakvu situaciju,a gospodjica ovo naziva samo poplavom od tri dana.Pa onda gospodjice,izadjite napolje,udjite u auto i odvezite se do nekog sklonista i sedite tamo dok vam neko donosi flasu vode i konzervu narezka….I tako nedelju dana,pa se onda javite i komentarisite…

 • Анонимни

  Da ste nekada bili u slicnoj situaciji znali bi ste sta znaci samo osecaj da je drzava uz narod.

 • Ivana
 • Covek ***

  a da sedeo u kabinetu, onda bi se naravno pisalo * gde si Vucicu,sedis dok narod gine*… ma daaaaaj ,cinjenica je da nasem narodu ne mozes ugoditi….

 • Gospodin Stanivuk

  Bolje bi joj bilo da se pokrije tim iskpmpleksiranim usima!!!!

 • sasa

  nikako da nam se ugodi
  Vucic se svuda pojavljuje-nevalja
  Nikolica nigde nema-nevalja
  ima li nama nesto da valja
  samo se glasno pitam

 • raso

  ja sam iz Republike Srpske, i da vam kazem da vam nije Vucica nista od vas ne bi bilo, u Srbiji bi bila totalna katastrofa. Ujedinio je Srbiju, grobaii i delije pune vrece zajedno,privatni subjekti pomazu, nema malverzacija oko humanitarne pomoci. Dok je kod nas u Srspkoj skroz druga situacija, Kod nas se prodaje hjeb po cijeni od 1,5 eura i sl

 • Djordje

  u dalmaciji za vreme rata 91-95 kao dijete sam jeo sto sam htio, pasao sam travu jeo plodove sa drveca kao zir draca itd, jeo puzeve I hvatao navece vrapce po kucama da ih skuvam za veceru, umjesto eurokrema mazao sam mast po kruvu I malo secera .. jos mi odzvanjaju granate koje su padale okolo cak mi i nedostaju.. I opet nam je bilo veselo … prestanite dramatizovati I kukati , lopate u ruke i ne zajebavajte coveka koji dobro radi svoj posao jer on to bolje zna od vas , pozdrav

 • dosta vise

  ne mucite vise sa tim da je covek samo pokazao kako smo svi trebali da radimo..on je samo zauzemo mesto u camcu coveku koji je predodredjen za to ili sposoban jak covek koji je oran da skoci u blato,mulj,vodu i spase nekog….ili je na primer bas on morao da ode u sneg i spase dete?ljudi prizovimo se pameti?!!!!

 • Čiča

  Ovo pismo upućeno premijeru Vučiću je potpuni promašaj. Evidentno je da se radi o osobi koja je simpatizer bivše „žute“ vlasti i da ne može da prežali što su njeni, voljom velike većine našeg naroda, otišli sa vlasti. Pitanje premijeru da li zna šta je opis njegovog radnog mesta je čista glupost. Pravi premijer treba da se pojavi na svakom mestu u ovoj državi gde postoji neki problem i da pomogne da se taj problem reši, ako nadležni to nisu učinili. Njegovo radno mesto je cela Srbija. Nažalost, mi smo navikli na neke bivše koje nije bilo briga za Srbiju i koji su vodili računa samo o svojim interesima. Zbog toga je ovakvo Vučićevo ponašanje preko potrebno u ovakvim vremenima. Potrebno je ličnim primerom pokrenuti druge ljude. Vučić je toga svestan i on to uspešno radi. Premijer koji bi bio puki birokrata nam nije potreban.

 • sramota

  Alo ljudi dali se vi nekada stidite sami sebe? Vi srbi ste tako jadni (i ja sam rodjen kao Srbin ali izbegavam da se sa time „hvalim“ jer koristi nikakve nema) jednostavno vama se ne moze ugoditi, da je covek ostao u fotelji komandovao odande vi biste rekli „pogledaj ga samo komanduje nece prstom da mrdne i pomogne“ a kad covek to uradi opet ne valja, stvarno ste jadan narod!!! Ne znam kako neko moze i dalje da se nada da cete jednom,bar jednom ispasti ljudi, zato vas svi narodi mrze, seljaci ste i jadni ali vecinom u dusi…

 • Stojan

  Raduje me to što se premijer ne osvrće na bilo koje komentare, što ne uzdiže svoju stranku…maltene je i ne pominje, što je se predao narodu i poslu da uradi što je zamislio , a zagrizo je veliku jabuku koju hoće da pojede do kraja i ako nije ukusna, koliko smo imali afera…dal neko sad sme da krene u akciju korupcije. Prvi put da neko bude TATA! jer ga odavno nemamo.Prvi put vidim neko svetlo za Srbiju i Narod. Apsolutno mu verujem da će zavesti red rad i disciplinu na koju nismo navikli i za to mu je teško. Mora čovek raditi za troicu, mora na svom primeru pokazati kako treba i nije mu lako. Nekažem da nema još poštenih i sposobnih ljudi , al jedino on je hrabar da to odradi bez bojazni za fotelju , jedino on sme simpatičnom ministru spoljnih poslova da skine kravatu :)

 • sasa

  Pravi tekst , za pravog zoveka , o pravoj temi , od pravog pisca. BRAVO

 • Анонимни

  vidim mnogi se ne slazu sa ovim pismom i brane vucica kao dobrog i vrednog spasioca u skupom odelu i lakovanim simikama sa svitom novinara kamermana i ostalim olosem oko sebe .da nije tog i takvog truda i udarnistva vucicevog rts nebi imao sta da prenosi.e sad ovde se postavlja pitanje posto svi znamo sta je vucic ucinio za ovaj narod e ajd malo da vidimo sta nije ucinio i nikad ni nece .a ja znam sta ce vrli premijer da uradi samo ceka da ovaj kijamet prodje .pa eto uzece nam i ovo malo plata i penzija za dobrobit sebe i naroda.i to onog dela naroda koji mu pisu ovde xvalospeve i proglasava ga xerojem rada i udarnistva a ti isti koji se xvale svojim radom i zrtvovanjem oko nosenja djakova e pa to su im i jedina 2 djaka koja su preneli u zivotu i sad se busaju u grudi i pitaju druge koliko su oni djakova preneli na svojim plecima .e pa muka mi je od takvix ulizica i poltrona koji ne sxvataju da se vlast ne treba velicati vec stalno napadati i kritikovati .e kad dodje vreme da se vlast plasi naroda e tada ce nam svima biti bolje

 • ivana

  vucic je makar nekako pomogo ovim ljudima dali ste vi to ucinili budite i vi malo fini pa umesto sto se pripucavate ovde posaljite neku poruku

 • mislim da je tekst na mestu,svaka cast na postavljenim pitanjima i kritikama.a samo kratkovida raja moze da napise bilo sta lose o tekstu i autoru.u clanku nigde ne vidim da se pominje prosla vlast ili da se hvale ostale partije,inace sve su to ista go.na i nama nece biti sigurno bolje dok se strucni ljudi ne postave u kabinete ministarstva i po drzavnim firmama kako bi svako radio svoj posao najbolje sto zna i ume

 • Иван

  Текст о Председнику Владе је на месту! Девојко свака част! Наравно негативни коментари су били само од оних који нису читали до краја овај текст и његово значење што је и разумљиво за опште-народне масе!

  Убиће нас оно после поплаве. Ево да се кладимо да већ за недељу дана у медијима неће бити ни речи о људима који су остали без домова? Е, они су Ваш посао, тим пре што нису у медијима. Је*али Вас медији.

  Ово је нпр. део текста који су људи одмах заборавили ако су га прочитали јер је сада посета Немачкој била главна у ових неколико дана задњих али обнова и стабилизација је ипак мање важна од тога!

  СРБИЈО, ЗАСЛУЖИЛА СИ ОВАКВУ ВЛАСТ!

 • Андрија

  Човек је читам јуче изјавио да је Крим Украјински !!! Шта даље и још има да се прича о господину малом Вуку, ко год има мало мозга и прочита само наслове по новинама јасно му је ко је Вучић и коме служи, тај са Србијом никакве везе нема…

 • Pingback: Српски супер херој иде сам против свих – Александар Вучић - Nova Srpska dijaspora()